?

Log in

No account? Create an account

Hello! · I'm · your · knight.


Bardin laulu.

Recent Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Nainen vaelsi majataloon. Asiakkaat kaikkosivat siinä silmänräpäyksessä, kun hän astui sisään. Majatalonpitäjä näytti puolittain harmistuneelta ja puolittain pelokkaalta.
"Huone", nainen sanoi lyhyesti ja hymyili valoisasti, kuin hyvitellen töksähtävyyttään. Mies antoi hänelle avaimen ja huokaisi syvään, kun nainen asettui takan eteen.

Takan edessä oli ainoa majataloon jäänyt asukas; bardi, joka soitti lyyraa ja lauloi. Mies hymyili pitkien, ruskeiden hiustensa takaa, kun vaeltaja asettui istumaan häntä vastapäätä. Bardin takana seisoi pitkä mies raskaassa sotisovassa. Hänkin nyökkäsi naiselle tervehdyksen. Lattialla musta tiikeri, jossa oli hopeisia raitoja, kohotti päätään ja tarkasteli naista.

Nainen hymyili heille kaikille. Bardi hymyili lämpimästi ja jatkoi soittamistaan.

Sanaakaan ei vaihdettu. Silti kaikki näkivät, että tämä seurue tunsi toisensa.

Sinä iltana majatalossa oli kummallinen ilta. Musiikki soi kuin suurikin juhla olisi ollut käynnissä, mutta kukaan ei uskaltautunut sisälle katsomaan. Ei, vaikka sieltä kuului naurua ja laulua. Monet supisivat jotain hengistä ja noituudesta.

Seuraavana aamuna Bardi ja nainen jatkoivat matkaa yhtä jalkaa. Kyläläiset syöksyivät kysymään majatalon isännältä illan yksityiskohtia.

Mies kuitenkin tuijotti kaksikon perään hämmentyneesti hymyillen. Ja kyläläiset vaikenivat nähdessään, että se yksi ilta oli saanut miehen auran hohtamaan himmeän, haalistuvan vihreänä.

Kukaan ei puhunut enää majatalon isännälle, ellei ollut pakko. Mutta silti hänen majatalonsa suosio kasvoi, sillä sanottiin, että siellä pitivät hauskaa jopa jo rajan taa kadonneet sielut.

Tags:
Current Location:
Kuuran valtakunnassa pystypäin.
Current Mood:
Matkalla.
Current Music:
"But the bard's songs will remain."
* * *
* * *
[User Picture]
On February 24th, 2009 11:31 am (UTC), mimi_elizabetha commented:
Tuleeko tästä tarina?
[User Picture]
On February 25th, 2009 07:51 am (UTC), lasisiipi replied:
Kyllä. Uskon niin.
* * *

Previous Entry · Leave a comment · Share · Next Entry